Schroeffundering

CIRCULAIR FUNDEREN

Wat is een schroeffundering?

Een schroeffundering is een gegalvaniseerde stalen buis met opgelaste schroefdraad. Deze is ontworpen om zowel horizontale als verticale belastingen op te kunnen nemen.

De mogelijke belastingopname doet niet onder voor die van een betonnen fundering. De schroefpalen worden geïnstalleerd met behulp van speciaal voor dit doel ontworpen montagemachines.

Voor het circulair funderen van:

  • Containerunits, container gebouwen
  • Modulaire bouwwijze
  • Beurs- en evenementenbouw
  • Tijdelijke tribunes
  • Tijdelijke sportfaciliteiten

Schroeffundering

Is het schroeffundering of schroefpaal?

Het is waarschijnlijk taalkundig juist om te zeggen dat je een schroeffundering maakt van schroefpalen. Daarmee verwijs je enerzijds naar de functie van de constructie en anderzijds naar de palen die de fundering vormen. 

Wanneer er veel diepte moet worden overbrugd, zou je kunnen zeggen dat de schroefpaal uit verschillende elementen wordt opgebouwd. 

In de praktijk worden de verschillende termen gewoon door elkaar gebruikt. 

Dat doen wij zelf ook. De stalen buis met schroefdraad is voor ons zowel een schroeffundering als een schroefpaal. Ook bij schroeffundamenten weten wij precies wat u nodig heeft.

 

Hoe werkt een schroeffundering?

De werking van een schroeffundering is eenvoudig uit te leggen. Door het indraaien van de schroefpaal in de grond, wordt de grond rondom de paal zijdelings verplaatst waardoor deze verdicht.

De verdikking van de grond geeft de paal veel stabiliteit. Daardoor kan de schroeffundatie lasten opnemen die niet onderdoen voor een traditionele betonfundering.

 

Hoe diep kan je gaan met schroeffundering?

Je kunt met een schroeffundering tot wel 25 meter gaan, als dat nodig is. Je maakt dan gebruik van verschillende op elkaar passende schroefelementen, die met elkaar een lange schroefpaal vormen.

Hoe diep je moet gaan is afhankelijk van het gewicht van hetgeen je wilt funderen en de kwaliteit van de bodem waarin je werkt.

 

Kun je funderen zonder beton?

Voor het maken van een fundering met schroefpalen is het niet nodig om beton te gebruiken. Je kunt namelijk prima funderen zonder beton.

Dat neemt niet weg dat er ook een combinatie kan worden gemaakt van schroefpalen in de grond en een betonfundering vanaf de grond. Voor speciale constructies en toepassingen wordt deze hybride fundering wel ingezet.

 

Hoeveel kan een schroeffundering dragen?

Hoeveel een schroeffundering kan dragen, is sterk afhankelijk van de diameter van de gebruikte schroefpalen en het aantal palen.

Hoe groter het aantal palen en hoe groter de diameter, des te meer gewicht de fundering kan dragen.

Vraagt u daarom bij ons vooral een advies aan voor de juiste data en hoeveelheden.

Waarom Krinner?

Het Duitse bedrijf Krinner Schraubfundamente GmbH, is de pionier op het gebied van alternatieve funderingsbouw. Zij zijn altijd op zoek naar kwalitatief hoogstaande oplossingen en producten, die niet alleen hard nodig zijn, maar die tegelijkertijd ook een duurzaam en milieuvriendelijk alternatief vormen.

De combinatie van al die eigenschappen spreekt ons, als specialist op het gebied van circulair funderen, erg aan. Wij zijn er dan ook best een beetje trots op, de enige officieel gecertificeerde partner van Krinner in Nederland te mogen zijn.

Vanuit die rol bedienen wij bedrijven en particulieren.

Dat kan zowel voor het leveren van de losse Krinner schroefpalen, als voor het laten aanbrengen van de schroeffundering.

Neem gerust contact met ons op om voor u de juiste oplossing te vinden.

Waar kunnen we u bij helpen?

Bent u nieuwsgierig naar de mogelijkheden van circulair funderen bij uw bouwproject?
Wij adviseren u er graag over. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op!

contactlink

Waar kunnen we u bij helpen?

Bent u nieuwsgierig naar de mogelijkheden van circulair funderen bij uw bouwproject? Wij adviseren u er graag over. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op!
contactlink