Krinner Schroefpalen

CIRCULAIR FUNDEREN

Krinner Schroefpalen voor duurzaam funderen

Klaus Krinner is de bedenker van de Krinner schroefpalen. In 1994 was Klaus al op zoek naar een duurzaam en zo milieuvriendelijk alternatief voor het funderen.

Zijn zoektocht resulteerde in de Krinner schroefpalen.

Deze schroefpalen maken een schroeffundering mogelijk die duurzaam en circulair is. Het is een fundering met minimale impact op het landschap en de bodemstructuur.

Krinner Schraubfundamente GmbH levert wereldwijd schroefpalen die vandaag de dag gebruikt worden voor diverse toepassingen in de bouw, verkeerstechniek, houtbouw, landschapsarchitectuur en rondom het huis.

Wij zijn er trots op om al jaren de enige officiële partner van Krinner in Nederland te zijn.

Voor het circulair funderen van:

  • Containerunits, container gebouwen
  • Modulaire bouwwijze
  • Beurs- en evenementenbouw
  • Tijdelijke tribunes
  • Tijdelijke sportfaciliteiten

Krinner Schroefpalen

11 voordelen van Krinner Schroefpalen

Het gebruik van Krinner schroefpalen als alternatief voor de traditionele fundering, heeft een groot aantal voordelen. Zowel voordelen voor mens en milieu, als voordelen bij het plaatsen van de fundering.

We zetten hier graag alle voordelen voor u op een rijtje.

 

1. Circulair funderen

Krinner schroefpalen worden gemaakt van tot wel 75% gerecycled en Europees verwerkt staal.

Na gebruik kunnen de schroefpalen worden hergebruikt, mits zij niet zijn beschadigd. Mocht dat wel het geval zijn, dan kunnen de schroefpalen weer volledig worden gerecycled.

 

2. Het bodemecosysteem blijft onaangetast

Schroefpalen maken een fundering mogelijk zonder dat het volledige oppervlak van de bodem wordt afgedicht. Het bodemecosysteem blijft daardoor onaangetast. Zo kan regenwater op een natuurlijke wijze in de bodem wegstromen.

 

3. Krinner schroefpalen hebben minimale impact op de bodem

Voor het plaatsen van een schroefpaal zijn geen kolossale, zware heimachines nodig. Door gebruik te maken van lichte, maar krachtige Krinner montagemachines, kan eventuele schade aan de bodem tot een minimum beperkt worden.

 

4. Demontage tot een groen veld

Schroefpalen kunnen net zo gemakkelijk in als uit de bodem gedraaid worden. Nadat een schroefpaal uit de bodem is gehaald, zal de grond zich weer in zijn natuurlijke staat herstellen.

 

5. Zeer toegankelijk

Voor het aanbrengen van de Krinner schroefpalen zijn er verschillende montagemachines ontwikkeld. Deze machines zijn licht van gewicht, goed hanteerbaar en ook vrij wendbaar.

Daardoor is het mogelijk om ook op moeilijk bereikbare plaatsen een professionele schroeffundering aan te brengen.

 

6. Geen grondverzet meer nodig

Een schroefpaal wordt direct in de grond geschroefd. Het is niet nodig om eerst een gat te graven. Dat scheelt heel veel tijd en moeite.

 

7. Tijdbesparende montage

Krinner schroefpalen kunnen snel en efficiënt in vrijwel alle weersomstandigheden de grond in worden gedraaid.

Er is immers geen grondverzet nodig en er hoeft ook niet te worden gewacht op het drogen van de fundering.

De schroefpalen fundering is direct belastbaar. Daardoor kan de bouw na het plaatsen van de schroefpalen, direct aanvangen. Daarmee wordt de bouwtijd aanzienlijk verkort.

 

8. Hoge belastbaarheid

Afhankelijk van de bodemstructuur en het type fundament, kunnen Krinner schroefpalen tot wel 12 ton drukbelasting opnemen. Daarin doen ze in niets onder voor een traditionele betonfundering.

Voor bijzondere projecten kunt u speciale Krinner schroefpalen op maat laten maken.

 

9. Eenvoudige dieptefundering

Met de Krinner schroefpalen uit de V-serie, is het mogelijk om op bouwplaatsen waar de dragende bodemstructuur zich op een aanzienlijke diepte bevindt, snel en voordelig een veilige en stabiele dieptefundering te realiseren.

 

10. Hoogste kwaliteitsnormen

Krinner is ISO 9001:2015 gecertificeerd en produceert de schroeffundamenten volgens EN1090. Dat geeft u de zekerheid dat u alleen met de beste schroefpalen aan de slag gaat, die er op de markt te vinden zijn.

 

11. Complete leveringen

Een stipte en volledige levering is voor ons vanzelfsprekend. Daar kunt u op rekenen.

Waar kunnen we u bij helpen?

Bent u nieuwsgierig naar de mogelijkheden van circulair funderen bij uw bouwproject?
Wij adviseren u er graag over. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op!

contactlink

Waar kunnen we u bij helpen?

Bent u nieuwsgierig naar de mogelijkheden van circulair funderen bij uw bouwproject? Wij adviseren u er graag over. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op!
contactlink