Fundering modulaire woningbouw

CIRCULAIR FUNDEREN

Fundering modulaire woningbouw

De ideale fundering voor modulair bouwen

Voor de fundering van uw modulaire woning kunt u heel goed gebruik maken van een schroeffundering.

Door een schroeffundering aan te brengen onder uw modulaire woning, maakt u naast een stevige fundering, ook veel minder impact op het milieu dan dat bij een betonfundering het geval is.

Bovendien heeft een schroeffundering voor modulair bouwen van woningen en units voor tijdelijke opvang, nog veel meer voordelen.

Voor het circulair funderen van:

  • Modulaire bouwwijze
  • Containerunits, container gebouwen
  • Tijdelijke opvangplekken
  • Tijdelijke kantoorunits en klaslokalen

Fundering modulaire woningbouw

Voordelen van een schroeffundering bij modulair bouwen

Een van de principes van modulair bouwen, is dat een woning snel geplaatst kan worden. Dan is het wel zo fijn dat de fundering ook snel geplaatst kan worden.

Los van de snelheid waarmee de schroeffundering geplaatst kan worden, heeft het gebruik van schroefpalen nog een aantal voordelen.

 

Op de millimeter nauwkeurig geplaatst

Door gebruik te maken van onze Krinner schroefpalen en machines, kunnen wij in een paar uur de gehele fundering voor uw woning, op de millimeter nauwkeurig, voor u plaatsen.

Nadat alle schroefpalen de grond in zijn gegaan, is de schroeffundering direct belastbaar.

 

Geen vertragingen in uw planning

Omdat bij het gebruik van schroefpalen geen droogtijd nodig is, zoals dat bij beton wel het geval is, kunnen wij in alle weersomstandigheden doorwerken.

Zelfs bij vorst draaien wij de schroeffundering voor uw modulair gebouwde woning, gewoon de grond in. Vertraging in uw planning door onvoorziene weersomstandigheden, behoort daarmee tot het verleden.

 

Impact op het milieu is minimaal

Voor het aanbrengen van de schroeffundering, zijn geen zware machines nodig. Daardoor wordt de grond minimaal belast.

Het indraaien van de schroefpalen geeft vrijwel geen overlast voor de omgeving. Er komen zeker geen zware trillingen bij vrij.

Wanneer de modulaire woning eenmaal op de fundering geplaatst is, dan kan het regenwater gemakkelijk onder de woning op een natuurlijke wijze de grond in zakken.

 

Voordelen voor tijdelijke modulaire woningbouw

Een groot voordeel van een schroeffundering bij tijdelijke modulaire woningbouw, is dat de schroefpalen aan het einde van het traject, de grond uitgedraaid kunnen worden.

De schroefpalen kunnen daarna worden hergebruikt of gerecycled. De grond zelf zal zich tot op het maaiveld herstellen.

 

Kosten funderen modulaire woningbouw

De kosten voor het funderen van uw modulaire woning worden door twee belangrijke factoren bepaalt:

Het gewicht en de gewichtsverdeling van uw huis.
De kwaliteit van de ondergrond waarop de modulaire unit geplaatst wordt.

De combinatie van deze twee factoren bepaalt hoeveel, welke maat en welke lengte schroefpalen er voor de fundering nodig zijn.

Om een indicatie te krijgen van de kosten voor het funderen van uw modulaire units, raden wij u aan om geheel vrijblijvend contact met ons op te nemen.

 

Sonderen van de grond

Voordat u een modulaire woning kunt gaan plaatsen, is het sonderen van de grond een belangrijke stap. Daarmee krijgt u inzicht in de bodemgesteldheid.

De combinatie van het sonderingsrapport en de gewichtsverdeling van de modulaire unit, bepalen samen de juiste lengte, diameter en het aantal benodigde schroefpalen voor onder uw woning.

Wanneer u de bouwtekening van de modulaire woning aanlevert, met de daarbij behorende gewichtsverdeling, verzorgen wij de rest.

Met onze eigen sonderingsmachine zijn wij in staat om voor u het gehele proces van sonderen tot funderen voor u te verzorgen.

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

Waar kunnen we u bij helpen?

Bent u nieuwsgierig naar de mogelijkheden van circulair funderen bij uw bouwproject?
Wij adviseren u er graag over. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op!

contactlink

Waar kunnen we u bij helpen?

Bent u nieuwsgierig naar de mogelijkheden van circulair funderen bij uw bouwproject? Wij adviseren u er graag over. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op!
contactlink