Fundering mantelzorgwoning

CIRCULAIR FUNDEREN

Funderen van een mantelzorgwoning

Wanneer u een mantelzorgwoning in uw tuin wilt gaan plaatsen, dan is het aanbrengen van een goede fundering belangrijk. Ondanks het feit dat de meeste mantelzorgwoningen niet heel zwaar zijn, kan de samenstelling van de ondergrond ervoor zorgen dat de woning kan gaan verzakken.

Een mantelzorgwoning is ook niet overal even zwaar. Daardoor wordt de ondergrond niet gelijkmatig belast. Dat kan als gevolg hebben dat de mantelzorgwoning daardoor een kant op kan gaan hellen.

Dat is natuurlijk niet wenselijk. Zeker niet als de bewoners niet goed ter been zijn.

Voordelen van een schroeffundering:

  • Snel en eenvoudig aan te brengen
  • Geen zware machines nodig
  • Na het plaatsen van de fundering direct te belasten
  • Fundering heeft weinig impact op de grond
  • Na gebruik weer eenvoudig te verwijderen

Funddering mantelzorgwoning met schroefpalen

Schroeffundering voor de mantelzorgwoning

Voor het funderen van mantelzorgwoningen, gebruiken wij Krinner schroefpalen.
Het funderen met schroefpalen heeft een aantal voordelen.

1. Allereerst is het aanbrengen van een schroeffundering relatief eenvoudig. Meestal hebben wij niet meer dan een dag nodig om de fundering aan te brengen.

Wanneer wij de fundering de grond in draaien, dan kunnen wij dat voor u op de millimeter nauwkeurig doen. Dat scheelt veel tijd bij het plaatsen van de woning.

Omdat de fundering niet eerst hoeft te drogen, kan de mantelzorgwoning direct op de fundering geplaatst worden. Deze is namelijk direct belastbaar.

Dat scheelt u veel tijd.

2. Mocht u gaan verhuizen, dan kunnen de schroefpalen onder de woning er eenvoudig weer uit worden gedraaid en meegenomen worden naar de volgende locatie. Op de nieuwe locatie kunnen ze opnieuw gebruikt worden.

Een voorwaarde daarbij is wel dat de schroefpalen nog in goede staat zijn en dat de nieuwe ondergrond geen langere schroefpalen vereist.

3. Wanneer u de mantelzorgwoning niet meer nodig heeft, dan komen wij voor u, geheel gratis, de fundering uit de grond draaien en nemen wij de schroefpalen weer mee.

In onze werkplaats controleren wij de schroefpalen. Zijn ze nog goed, dan zullen ze worden hergebruikt voor nieuwe projecten. Is dat niet het geval, dan zorgen wij ervoor dat de schroefpalen worden gerecycled.

 

Offerte aanvragen

Zoekt u ook een stevige fundering voor uw mantelzorgwoning?

Neem dan vandaag nog contact met ons op al uw vragen beantwoord te krijgen. Direct een offerte aanvragen mag natuurlijk ook.

We horen graag van u.

Waar kunnen we u bij helpen?

Bent u nieuwsgierig naar de mogelijkheden van circulair funderen bij uw bouwproject?
Wij adviseren u er graag over. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op!

contactlink

Waar kunnen we u bij helpen?

Bent u nieuwsgierig naar de mogelijkheden van circulair funderen bij uw bouwproject? Wij adviseren u er graag over. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op!
contactlink