De 5 voordelen van een schroeffundering onder uw recreatiewoningen

CIRCULAIR FUNDEREN

De 5 voordelen voor Vakantiepark eigenaren en Bouwers van recreatiewoningen

Of u nu eigenaar bent van een vakantiepark of de bouwer van de recreatiewoningen zelf, het gebruik van Krinner schroefpalen voor de fundering van een recreatiewoning heeft vele voordelen:

– Grote tijdsbesparing

– Ieder seizoen en weertype te plaatsen

– Lage impact op omgeving en grond

– Circulair funderen

– Gehele proces bij een partij uit te besteden

Voor het circulair funderen van:

  • Vakantiewoningen
  • Blokhutten
  • Containerunits, container gebouwen
  • Speelelementen
  • Informatie- en verkeersborden

5 voordelen schroeffundering recreatiewoning

1. Tijdsbesparing

Het aanbrengen van een schroeffundering is een kortdurend proces. Zeker in vergelijking met het aanbrengen van een betonfundering.

Met onze Krinner montagemachines, draaien we in een mum van tijd de schroefpaal de grond in. In een dag zijn wij in staat om voor meerdere woningen de fundering te plaatsen.

Dat kan op de millimeter nauwkeurig, waardoor het naderhand precies afstellen van de hoogte niet nodig is.

Zit de schroefpaal eenmaal in de grond, dan is deze direct belastbaar. De recreatie- of vakantiewoning kan dan direct op de fundering geplaatst worden.

Ook dat bespaart u weer veel tijd.

 

2. Ieder jaargetijde en weertype te plaatsen

Zolang het terrein niet onder water staat en de montage plek voor onze montagemachines bereikbaar is, kunnen we onder vrijwel alle omstandigheden de schroeffundering plaatsen.

Een schroefpaal heeft immers geen last van regen of kou. Een schroeffundering hoeft namelijk niet eerst uit te harden. Daardoor loopt u maar zelden vertraging op door invloeden van het weer.

Zelfs bij vorst kunnen wij gewoon door.

 

3. Minder impact op de omgeving en grond

De impact van het aanbrengen van een schroeffundering op de omgeving, is minimaal. De schroefpalen worden trillingsvrij de grond in gedraaid en het geluidsoverlast is tot een minimum beperkt.

U heeft met schroefpalen ook niets te maken met PFAS perikelen op de bouwplaats.

Doordat er geen zware, en dure, machines nodig zijn, is de impact op de grond minimaal.

Nadat de woning op de fundering is gezet, ontstaat er onder de woning een open structuur. Regenwater kan daardoor op natuurlijke wijze de grond in blijven zakken.

Dit is in tegenstelling tot een betonfundering. Daar wordt de grond onder de recreatiewoning afgesloten en kan regenwater niet op een natuurlijke manier weglopen. Dat kan tot extra wateroverlast zorgen.

 

4. Circulair Funderen

Onze Krinner schroefpalen worden gemaakt van minimaal 70% gerecycled Europees Staal. Wanneer de recreatiewoning om wat voor reden moet worden verplaatst, kunnen de schroefpalen eenvoudig uit de grond worden gedraaid.

Nadien kunnen ze eenvoudig worden hergebruikt. Waneer ze echter voor hergebruik worden afgekeurd, wat weinig voorkomt, dan kunnen de schroefpalen eenvoudig worden gerecycled.

 

5. Van Sonderen tot Funderen bij een partij

Voordat u een recreatiewoning kunt gaan plaatsen, is het sonderen van de grond een belangrijke stap. Daarmee krijgt u belangrijk inzicht in de bodemgesteldheid.

De combinatie van het sonderingsrapport en de gewichtsverdeling van de recreatiewoning, bepalen samen de juiste lengte, diameter en het aantal benodigde schroefpalen voor de recreatiewoning.

Wanneer u de bouwtekening van de recreatiewoning aanlevert, met de daarbij behorende gewichtsverdeling, verzorgen wij de rest.

Met onze eigen sonderingsmachine zijn wij in staat om voor u het gehele proces van sonderen tot funderen voor u te verzorgen.

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

Waar kunnen we u bij helpen?

Bent u nieuwsgierig naar de mogelijkheden van circulair funderen bij uw bouwproject?
Wij adviseren u er graag over. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op!

contactlink

Waar kunnen we u bij helpen?

Bent u nieuwsgierig naar de mogelijkheden van circulair funderen bij uw bouwproject? Wij adviseren u er graag over. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op!
contactlink