wij geven de antwoorden

De 7 meest gestelde vragen over een schroeffundering en schroefpaal

Sommige mensen zijn bekend met circulair funderen door middel van schroeffunderingen en schroefpalen, anderen hebben er nog nooit van gehoord. Ben jij aan het oriënteren op het gebied van circulair funderen, maar heb je nog vragen? Dan helpen wij je uiteraard graag verder. Hieronder geven wij antwoord op de zeven meest gestelde vragen over schroeffunderingen en schroefpalen. Staat jouw vraag er niet tussen of wil je direct contact met onze adviseur? Neem dan contact op via e-mail (info@pnl.nl) of telefonisch (013–536 00 60).

Veel gestelde vragen
De zeven meest gestelde vragen over schroeffunderingen en schroefpalen.
Wij beantwoorden ze graag voor je.

1) Wat is het verschil tussen een schroeffundering en een schroefpaal?

Helemaal niets. Het zijn gewoon twee verschillende benamingen voor deze vorm van funderen. Deze termen worden door elkaar gebruikt.

 

2) Wat kost een schroeffundering?

Deze vraag is niet met één simpel antwoord te beantwoorden. De prijs hangt namelijk af van twee factoren:

  • Het gewicht dat de schroefpaal moet dragen. Hoe zwaarder het object, hoe groter de schroef die gebruikt wordt. Een grotere schroef bevat meer metaal en deze is dus duurder dan een kleinere schroef.
  • De grond waarin de schroefpaal gemonteerd wordt. In Nederland hebben we verschillende soorten grond zoals klei, zand, veen, etc. Elke soort grond heeft een ander draagvermogen. Zandgrond kan bijvoorbeeld veel meer dragen dan veengrond. Bij zwaardere objecten funderen we meestal op de vaste grond. Deze laag is in heel Nederland verschillend, doorgaans van 1 tot 20 meter en soms zelfs meer. Hoe dieper we moeten funderen, hoe meer componenten we nodig hebben en dus hoe duurder de schroeffundering wordt.

 

3) Waar kan ik een schroefpaal voor gebruiken?

Een schroefpaal is te gebruiken voor alles wat je wil verankeren in de grond. Denk bijvoorbeeld aan een vlonder, aanbouw, schuur, garage, carport, overkapping, tuinkantoor, tiny house of zelfs een complete woning. Voorbeelden van toepassingen van onze schroefpalen, vind je op de website. Onze schroeven kunnen tot wel 12.000 kg dragen. Wij hebben schroefpalen in alle soorten en maten voor de diverse toepassingen. In ons productoverzicht vind je alle schroefpalen op een rij.

 

4) Kan ik zelf een schroefpaal monteren?

Ja dat kan. Kleinere schroeven zijn, eventueel met behulp van een montagesleutel, zelf te monteren. Maar de ervaring leert, dat je al snel een schroef nodig hebt die je met de hand niet meer kunt indraaien. In dat geval huur je bij ons een elektrische montagemachine. Dit is altijd in combinatie met de aankoop van onze Krinner schroeven. Wil je er zeker van zijn dat de schroeven op de juiste wijze en juiste locatie ingedraaid worden en er later geen verzakking plaatsvindt? Dan laat je de specialistische montage door ons uitvoeren.

 

5) Waar kan ik een schroefpaal kopen?

PNL is de Nederlandse partner van de Duitse Krinner schroefpalen. Krinner is de grondlegger van circulair funderen door middel van schroeffunderingen. Met Krinner schroeffunderingen ben je verzekerd van de beste kwaliteit. Op onze website vind je alle informatie die je nodig hebt. Neem contact met ons op zodat wij een gerichte offerte kunnen maken voor jouw funderingsproject.

 

6) Hoeveel schroefpalen heb ik nodig voor mijn funderingsproject?

Dit is afhankelijk van het gewicht en de constructie van het bouwwerk wat gefundeerd moet worden. Een tuinhuis kan, mits de constructie goed is, op vierpalen gefundeerd worden (op de hoeken). Maar een uitbouw of recreatiewoning is veel zwaarder en wordt daarom meestal op meer schroefpalen gefundeerd. Als de constructie zelfdragend is en de lasten lineair verdeeld kunnen worden, kan het aantal schroefpalen gereduceerd worden. Bijvoorbeeld door minder, maar wel grotere schroefpalen te gebruiken in plaats van meer kleinere schroefpalen.

 

7) Wat zijn de voordelen van circulair funderen/het gebruik van schroefpalen?

Er zitten erg veel voordelen aan het gebruik van schroefpalen voor jouw funderingsproject. Tijdbesparing is het grootste voordeel omdat de schroefpalen bijzonder snel ingedraaid worden en je direct na de montage verder kunt met de werkzaamheden. Daarnaast is het gebruik van schroefpalen erg duurzaam en milieuvriendelijk doordat er geen grondverzet plaatsvindt en de grond bij demontage volledig en snel herstelt. Maar er is meer voordeel voor jou als gebruiker. Op onze website zetten wij de voordelen voor je op een rijtje en lichten ze verder toe.

 

Wil je meer informatie?

Heb je het lezen van deze vragen (en bijbehorende antwoorden) nog vragen, heb je advies nodig of wil je een op maat gemaakte offerte voor jouw funderingsproject ontvangen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Dit kan telefonisch (013–536 00 60) of via e-mail (info@pnl.nl).

 

Waar kunnen we u bij helpen?

Wilt u meer informatie over onze machines en ons (hand)gereedschap of wilt u advies bij het maken van de juiste keuze? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.
contactlink